Numărul cazurilor de persoane infectate cu MERS-CoV în Coreea de Sud a ajuns la 150

Ministerul sud-coreean al Sănătăţii a anunţat alte cinci cazuri de Sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS), luni, ceea ce ridică numărul total al persoanelor care au contractat boala la 150, relatează relatează Reuters, în pagina electronică.

277 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de persoane infectate cu MERS-CoV în Coreea de Sud a ajuns la 150

Numărul cazurilor de persoane infectate cu MERS-CoV în Coreea de Sud a ajuns la 150

Ministerul a declarat că un pacient infectat cu virusul MERS a murit, el fiind a 16-a victimă a acestei epidemii care a izbucnit în mai.

Peste 20 de ţări au fost afectate de la apariţia acestei epidemii, în 2012. Cea mai afectată este Arabia Saudită, unde peste 950 de persoane au fost contaminate începând din 2012, dintre care 412 au decedat.

Coronavirusul MERS-CoV, considerat o rudă mai letală, dar mai puţin infecţioasă a Sindromului respirator acut sever (SARS), soldat cu aproape 800 de morţi la nivel mondial în 2003, generează îngrijorări în Coreea de Sud.

Primul caz, raportat pe 20 mai, a fost al unui bătrân, în vârstă de 68 de ani, diagnosticat în urma unei călătorii în Arabia Saudită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici