Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la şase

Şase persoane au decedat din cauza unei forme severe de pneumonie cauzată de noul tip de coronavirus identificat în China, a anunţat marţi presa de stat din această ţară, citată de BBC.

705 afișări
Imaginea articolului Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la şase

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la şase

De asemenea, liderii de la Beijing au făcut apel la oficialii chinezi să nu încerce să ascundă noile cazuri de infecţie, în condiţiile în care 291 de persoane au fost infectate până acum în ţară.

Medicii sunt în alertă la nivel mondial, iar mai multe state au anunţat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc. Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că va organiza o reuniune miercuri în vederea declarării stării de urgenţă internaţională, în condiţiile în care specialişti din China au informat că noul tip de virus se transmite de la om la om.

OMS a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit OMS. Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici