Numărul imigranţilor din Germania a atins un nivel record în 2016: aproape 20 de milioane de persoane

Numărul imigranţilor din Germania a crescut cu 8,5% în 2016, până la un nivel record de 18,6 milioane de persoane, în mare parte pe fondul creşterii numărului de refugiaţi, a anunţat marţi Biroul Federal de Statistică, relatează site-ul agenţiei Reuters.

10822 afișări
Imaginea articolului Numărul imigranţilor din Germania a atins un nivel record în 2016: aproape 20 de milioane de persoane

Numărul imigranţilor din Germania a atins un nivel record în 2016: aproape 20 de milioane de persoane

Peste o cincime din populaţie - 22,5% - reprezintă prima sau a doua generaţie de imigranţi, cu cel puţin un părinte născut fără cetăţenie germană, potrivit ultimelor date. Majoritatea populaţiei imigrante are legături cu alte ţări europene.

Aproximativ 2,3 milioane de persoane din Germania au legături familiale cu Orientul Mijlociu, în creştere cu aproape 51% faţă de 2011. Aproape 740.000 de cetăţeni au origini africane, o creştere de 46% faţă de 2011, potrivit datelor Biroului Federal de Statistică.

În 2015 şi 2016, Germania a preluat peste un milion de imigranţi, mulţi dintre ei fugind de război şi de sărăcia din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Cifrele vin în contextul alegerilor naţionale din septembrie, în condiţiile în care contracandidatul social-democrat al cancelarului Angela Merkel s-a declarat împotriva repetării situaţiei din anul 2015, când Merkel a decis deschiderea frontierelor pentru sute de mii de imigranţi.

Politica deschisă a Angelei Merkel faţă de imigranţi i-a afectat popularitatea şi a favorizat creşterea în sondaje a partidului Alternativa pentru Germania (AfD), dar formaţiunea conservatoare Uniunea Creştin-Democrată este cotată cu şanse mari în alegeri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici