Numărul imigranţilor din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al treilea an la rând

Numărul străinilor care trăiesc în Spania, inclusiv al românilor şi marocanilor - cele mai mari comunităţi de imigranţi, a scăzut în 2014, pentru al treilea an la rând, potrivit unor date oficiale publicate marţi în această ţară care se confruntă cu a doua cea mai mare rată a şomajului în zona euro.

730 afișări
Imaginea articolului Numărul imigranţilor din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al treilea an la rând

Numărul imigranţilor din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al treilea an la rând (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 4.718.864 de străini erau înregistraţi în Spania la 1 ianuarie 2015, cu 6,1% mai puţini decât în urmă cu un an, potrivit unor date preliminare publicate de către Institutul naţional spaniol de statistică, citate de Agence France-Presse.

Cea mai importantă scădere s-a înregistrat în rândul imigranţilor din fostele colonii spaniole în America Latină. Numărul peruvienilor care trăiesc în Spania a scăzut cu 21,3%, până la 71.045, al ecuadorienilor cu 19,5% la 176.247, iar al columbienilor cu 17% până la 150.956.

Românii şi marocanii reprezintă cele mai importante două comuntăţi de imigranţi în Spania, dar numărul lor a scăzut, de asemenea, anul trecut, potrivit statisticii spaniole. De asemenea, numărul britanicilor înregistraţi în Spania a scăzut cu 6%, la 282.120.

Străinii au fost afectaţi dur de dificultăţile economice cu care se confruntă ţara, în urma prăbuşirii sectorului imobiliar, în 2008. Numărul străinilor din Spania a crescut în timpul perioadei de boom, de la 923.879 în 2000, la 5,2 milioane în 2011.

Spania a înregistrat anul trecut o creştere economică de 1,4%. Rata şomajului a început să scadă, dar s-a stabilizat la 23,7% la sfârşitul lui 2014, a doua cea mai ridicată din zona euro, după cea din Grecia.

Pe de altă parte, numărul spaniolilor a crescut cu 134.231 de persoane, populaţia totală atingând 46,6 milioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici