Numărul manifestanţilor ucişi de forţele de ordine a ajuns la 185 de la începerea protestelor în Iran

Cel puţin trei persoane au fost împuşcate mortal după ce protestatarii din Iran au intrat în conflict cu forţele de securitate în cadrul unor noi tulburări cauzate de moartea lui Mahsa Amini, potrivit BBC. Până în prezent sunt peste 900 de persoane rănite, peste 1.500 de manifestanţi arestaţi şi 185 de persoane ucise de la începerea protestelor.

632 afișări
Imaginea articolului Numărul manifestanţilor ucişi de forţele de ordine a ajuns la 185 de la începerea protestelor în Iran

Hepta

Două persoane au fost ucise în Sanandaj. Este vorba despre un bărbat împuşcat în maşina sa după ce a claxonat în sprijinul protestatarilor. Un oficial de poliţie a declarat că un bărbat a fost ucis de „contrarevoluţionari", relatează agenţia de presă de stat IRNA.

Un videoclip distribuit online a arătat o femeie împuşcată în gât care zace inconştientă pe jos în Mashhad.

Magazinele din mai multe oraşe au fost închise în semn de susţinere a protestatarilor, inclusiv în bazarul din Teheran, unde oamenii furioşi au dat foc unui chioşc al poliţiei şi au alungat forţele de securitate.

Mahsa Amini a fost reţinută la Teheran de poliţia pentru moralitate pentru că nu şi-ar fi acoperit părul corespunzător. Tânăra în vârstă de 22 de ani a murit în arest la 16 septembrie, la trei zile după ce a fost arestată.

Grupurile pentru drepturile omului spun că 185 de persoane au fost ucise de la începutul protestelor din Republica Islamică, la 17 septembrie.

Între timp, televiziunea iraniană a fost piratată şi apar mesaje pro-proteste, plus fotografii cu victimele opresiunii desfăşurată de regimul teocratic. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici