Numărul permiselor de muncă acordate de Olanda românilor şi bulgarilor a scăzut drastic

Numărul permiselor de muncă acordate de Olanda cetăţenilor români şi bulgari a scăzut drastic în primele luni ale acestui an, comparativ cu anii trecuţi, relatează site-ul postului Radio Netherlands.

273 afișări
Imaginea articolului Numărul permiselor de muncă acordate de Olanda românilor şi bulgarilor a scăzut drastic

Numărul permiselor de muncă acordate de Olanda românilor şi bulgarilor a scăzut drastic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Conform postului de radio citat, în primele trei luni ale acestui an, Agenţia forţei de muncă a primit doar 57 de aplicaţii pentru acordarea de permise unor muncitori români sau bulgari, comparativ cu 768 în 2011 şi 569 in 2010.

Ministrul olandez al Afacerilor Sociale, Henk Kamp, îndemnase anul trecut fermierii să angajeze mai mulţi sezonieri care să nu aibă nevoie de permise de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici