Numărul răniţilor în urma exploziilor produse la o fabrică de armament din Rusia a crescut la 79

Numărul persoanelor care au fost rănite în urma mai multor explozii care au avut loc sâmbătă la fabrica de armament Kristall din oraşul rus Dzerzhinsk a crescut la 79, a informat Ministerul Sănătăţii din Rusia, potrivit Reuters.

664 afișări
Imaginea articolului Numărul răniţilor în urma exploziilor produse la o fabrică de armament din Rusia a crescut la 79

Numărul răniţilor în urma exloziilor produse la o fabrică de armament din Rusia a crescut la 79

Exploziile, care s-au produs la orele amiezei, au fost auzite în tot oraşul cu peste 230.000 de locuitori, iar undele de şoc au distrus ferestrele la aproximativ 180 de clădiri, au declarat autorităţile oraşului pentru agenţia TASS.

Postul rus de televiziune Rossiya 24 a arătat imagini în care se putea observa un nor de fum care se ridica peste fabrica de armament.

38 de persoane care lucrau în fabrică au fost rănite, la care se adaugă 41 de persoane care locuiau în apropierea fabricii, mulţi dintre aceştia fiind răniţi de fragmentele de geamuri rezultate în urma exploziilor, care de asemenea au solicitat ajutor medical.

Ministerul Sănătăţii a transmis că 15 dintre cei răniţi au fost transportaţi la spital, majoritatea cu răni provocate de fragmente de sticlă. Una dintre ele, o femeie, a suferit răni grave.

Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă în Dzerjinsk şi în trei aşezări învecinate, au anunţat agenţiile ruse.

Fabrica de explozibil Kristall a anunţat că directorul a fost concediat "cu o zi înainte" de explozii pentru încălcarea normelor de siguranţă industrială la începutul anului, a informat Interfax. El a fost învinuit de o altă explozie care a avut loc în aprilie şi a distrus, de asemenea, o parte a fabricii.

Taguri:
rusia,
explozie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici