Numărul satelor bulgare rămase fără locuitori a continuat să crească în 2011

Numărul satelor bulgare rămase fără nici un locuitor a crescut cu două în ultimele zece luni ale anului 2011, consolidând imaginea unei depopulări a zonelor rurale din Bulgaria.

Numărul satelor bulgare rămase fără locuitori a continuat să crească în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform ultimului recensământ din Bulgaria, efectuat în februarie 2011, 181 de sate nu aveau nici un locuitor, dar potrivit statisticilor oficiale, până la sfârşitul lui decembrie 2011, numărul lor a crescut la 183, relatează site-ul Novinite.com.

Statisticile arată că cinci dintre cele 181 de sate care nu erau locuite în februarie 2011 au locuitori în prezent, relatează Agenţia de Presă Bulgară. Acest lucru înseamnă însă că alte şapte sate au rămas fără locuitori în ultimele zece luni ale lui 2011.

Regiunea cu cele mai multe sate depopulate este Gabrovo, în partea de centru-nord a Bulgariei, urmată de regiunea învecinată Veliko Târnovo şi de regiunea Kardjali din Munţii Rodopi, în sud-estul ţării.

Satul Lozen, situat la est de capitala Sofia, rămâne cel mai mare din Bulgaria, cu o populaţie de 6.281 de persoane, aflată totuşi într-o uşoară scădere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
BULGARIA ,
POPULAŢIE ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”