Numărul satelor bulgare rămase fără locuitori a continuat să crească în 2011

Numărul satelor bulgare rămase fără nici un locuitor a crescut cu două în ultimele zece luni ale anului 2011, consolidând imaginea unei depopulări a zonelor rurale din Bulgaria.

228 afișări
Imaginea articolului Numărul satelor bulgare rămase fără locuitori a continuat să crească în 2011

Numărul satelor bulgare rămase fără locuitori a continuat să crească în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform ultimului recensământ din Bulgaria, efectuat în februarie 2011, 181 de sate nu aveau nici un locuitor, dar potrivit statisticilor oficiale, până la sfârşitul lui decembrie 2011, numărul lor a crescut la 183, relatează site-ul Novinite.com.

Statisticile arată că cinci dintre cele 181 de sate care nu erau locuite în februarie 2011 au locuitori în prezent, relatează Agenţia de Presă Bulgară. Acest lucru înseamnă însă că alte şapte sate au rămas fără locuitori în ultimele zece luni ale lui 2011.

Regiunea cu cele mai multe sate depopulate este Gabrovo, în partea de centru-nord a Bulgariei, urmată de regiunea învecinată Veliko Târnovo şi de regiunea Kardjali din Munţii Rodopi, în sud-estul ţării.

Satul Lozen, situat la est de capitala Sofia, rămâne cel mai mare din Bulgaria, cu o populaţie de 6.281 de persoane, aflată totuşi într-o uşoară scădere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici