Numărul solicitărilor de azil în Suedia poate să scadă cu 80% anul acesta comparativ cu 2015 pe fondul înăspririi controalelor la frontiere şi a legislaţiei privind imigraţia

Numărul solicitărilor de azil în Suedia ar putea să scadă anul acesta cu aproximativ 80% comparativ cu 2015, drept rezultat al înăspririi controalelor la frontiere şi a legislaţiei privind imigraţia, a anunţat o agenţie guvernamentală suedeză, potrivit Reuters online.

896 afișări
Imaginea articolului Numărul solicitărilor de azil în Suedia poate să scadă cu 80% anul acesta comparativ cu 2015 pe fondul înăspririi controalelor la frontiere şi a legislaţiei privind imigraţia

Numărul solicitărilor de azil în Suedia poate să scadă cu 80% anul acesta comparativ cu 2015 pe fondul înăspririi controalelor la frontiere şi a legislaţiei privind imigraţia

Cele mai recente estimări ale Agenţiei suedeze pentru Migraţie indică că Suedia ar urma să primească între 28.000 şi 32.000 de solicitări de azil anul acesta. Anterior, în luna iulie, agenţia guvernamentală estima între 30.000 şi 50.000.

Printre factorii care explică această evoluţie se numără acordul UE-Turcia privind limitarea imigraţiei, întărirea frontierelor pe ruta balcanică şi reintroducerea controalelor selective la frontiere, în interiorul zonei Schengen. Şi alte state europene, inclusiv Germania, a raportat o scădere importantă a numărului de imigranţi.

Suedia a primit anul trecut peste 163.000 de solicitări de azil, fapt ce a provocat tensiuni în cadrul societăţii suedeze, în condiţiile creşterii rapoartelor privind infracţiuni comise de cetăţeni străini şi a cheltuielilor generate de sosirea unui mare număr de imigranţi.

Un sondaj recent al SIFO publicat de cotidianul Svenska Dagbladet a indicat că peste 40% dintre cetăţenii suedezi ar dori ca autorităţile să introducă măsuri mai dure în ceea ce priveşte imigraţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici