Numeroase companii aeriene modifică procedurile, impunând prezenţa a două persoane în carlingă

Companiile aeriene din întreaga lume au început să modifice procedurile de zbor, impunând regula prezenţei permanente a două persoane în cabina piloţilor, după aparenta prăbuşire intenţionată de către copilot a avionului Germanwings.

671 afișări
Imaginea articolului Numeroase companii aeriene modifică procedurile, impunând prezenţa a două persoane în carlingă

Numeroase companii aeriene modifică procedurile, impunând prezenţa a două persoane în carlingă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numeroase companii aeriene din Canada, Norvegia, Germania şi Marea Britanie au decis modificarea procedurilor de acces în carlingă, informează BBC News online.

Autoritatea aeronautică civilă din Marea Britanie a anunţat că "monitorizează" evoluţia anchetei privind prăbuşirea avionului Germanwings în Franţa.

Companiile Air Canada, Westjet Air Transat, Air Shuttle, Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin şi Thomas Cook au confirmat modificarea procedurilor.

Noile proceduri impun prezenţa permanentă a două persoane în cabina piloţilor. Noua regulă este conformă cu legislaţia din Statele Unite, unde un însoţitor de bord este obligat să intre în carlingă cât timp unul dintre cei doi piloţi al unui zbor comercial a ieşit. În Uniunea Europeană, procedurile permiteau ieşirea unui pilot scurt timp din carlingă, fără a intra alt membru al echipajului.

Autorităţile franceze suspectează că prăbuşirea avionului companiei Germanwings este un act sinucigaş comis de copilot. Incidentul aviatic s-a soldat cu 150 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici