Numeroşi europeni cumpără arme de foc după seria de atacuri teroriste

Numeroşi cetăţeni ai unor ţări europene încearcă să procure arme de foc legale şi alte dispozitive de autoapărare după seria de atacuri teroriste comise în Franţa, Belgia şi Germania şi în contextul venirii a mulţi imigranţi extracomunitari, informează site-ul agenţiei Reuters.

2331 afișări
Imaginea articolului Numeroşi europeni cumpără arme de foc după seria de atacuri teroriste

Numeroşi europeni cumpără arme de foc după seria de atacuri teroriste

Unele companii care vând armament cred că mulţi europeni au devenit îngrijoraţi din cauza venirii a numeroşi imigranţi extracomunitari, deşi un raport al poliţiei germane susţine că refugiaţii nu comit infracţiuni.

Date la nivelul Uniunii Europene nu există, dar informaţiile disponibile la nivel naţional relevă că solicitările pentru obţinerea unor permise de arme de foc sunt în creştere în Elveţia, Austria şi Cehia.

În Germania, s-a intensificat tendinţa achiziţionării unor dispozitive de autoapărare nonletale de genul pistoalelor cu gloanţe oarbe şi a sprayurilor paralizante.

"Nu avem o explicaţie oficială pentru creşterea cererii de cumpărare a dispozitivelor de apărare, dar în general vedem o legătură cu atacurile teroriste din Europa", afirmă Hanspeter Kruesi, un reprezentant al Poliţiei din cantonul elveţian St. Gallen.

Hanspeter Kruesi le-a recomandat cetăţenilor să nu cumpere arme de foc, argumentând că riscă să apară probleme legale în cazul utilizării acestora. "Există riscul unor efecte penale", a subliniat oficialul elveţian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici