O adolescentă din Franţa ameninţată cu moartea. Autorităţile se tem de o nouă tragedie Charlie Hebdo

  • O adolescentă de 16 ani din Lyon, Franţa, a primit ameninţări cu moartea
  • Aceasta a fost nevoită să se mute la alt liceu după ce a insultat islamul pe Instagram
  • Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo
3862 afișări
Imaginea articolului O adolescentă din Franţa ameninţată cu moartea. Autorităţile se tem de o nouă tragedie Charlie Hebdo

sursa FOTO: Profimedia

O adolescentă de 16 ani din Lyon, Franţa, a primit ameninţări cu moartea şi a fost nevoită să se mute la alt liceu după ce a insultat islamul pe Instagram. Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo.

Libertatea de exprimare la adresa religiei a ajuns, din nou, subiect de polemică aprinsă în Franţa. Mila, o adolescentă de 16 ani care a insultat islamul, a primit ameninţări cu moartea şi a trebuit să schimbe liceul la care învăţa.

„Detest religia. Coranul este o religie a urii. Spun ceea ce cred, la naiba. Nu sunt deloc rasistă. Nu poţi fi rasist cu o religie”, a declarat Mila.

În polemică a intrat şi Emmanuel Macron, care a spus că blasfemia nu este o infracţiune.

Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo. În ianuarie 2015, fraţii Kouachi au dat buzna în redacţia Charlie Hebdo şi au executat opt jurnalişti.

Potrivit unei declaraţii făcute ulterior de reprezentanţii filialei Al-Qaeda din Yemen, care şi-au asumat responsabilitatea atacului, jurnaliştii francezi au fost pedepsiţi pentru că au batjocorit, prin caricaturile realizate, imaginea profestului Mahomed.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici