O ambarcaţiune cu peste 50 de imigranţi la bord s-a răsturnat în largul Libiei

Echipele de salvare încearcă să salveze peste 50 de imigranţi care se aflau într-o ambarcaţiune care s-a răsturnat în largul coastelor Libiei, a anunţat Paza de Coastă libiană şi ONU, potrivit site-ului postului Deutsche Welle.

161 afișări
Imaginea articolului O ambarcaţiune cu peste 50 de imigranţi la bord s-a răsturnat în largul Libiei

O ambarcaţiune cu peste 50 de imigranţi la bord s-a răsturnat în largul Libiei

Ayoub Gassim, un purtător de cuvânt al Pazei de Coaste, a confirmat că incidentul s-a produs în apropierea oraşului Misrata din vestul ţării.

Alarm Phone, un grup de sprijin pentru imigranţii care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, a transmis că a primit apeluri "disperate" de la persoanele aflate la bordul ambarcaţiunii răsturnate, precizând că "aproximativ 56 de vieţi sunt în pericol".

Anual, mii de persoane, originare din ţări sărace din Africa, încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, de cele mai multe ori în ambarcaţiuni şubrede, astfel că sute de imigranţi îşi pierd vieţile în cursul călătoriei pe mare.

Imigranţii, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii precare, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la ei, şi sunt supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor din ţările prin care trec.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici