O armată întreagă a fost mobilizată în Franţa înainte de protestele violente: 90.000 de membri al forţelor de ordine s-au pregătit de ”război”

Autorităţile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forţelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 ofiţeri şi 12 vehicule blindate la Paris, înaintea noii serii de proteste de sâmbătă, organizate de Mişcarea "Vestelor Galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi.

8419 afișări
Imaginea articolului O armată întreagă a fost mobilizată în Franţa înainte de protestele violente: 90.000 de membri al forţelor de ordine s-au pregătit de ”război”

O armată întreagă a fost mobilizată în Franţa înainte de protestele violente: 90.000 de membri al forţelor de ordine s-au pregătit de ”război”

O serie de muzee, inclusiv Luvru, cât şi Turnul Eiffel au fost închise înainte de protestele antiguvernamentale de sâmbătă, relatează postul BBC News.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat că se aşteaptă la o prezenţă mai redusă la protestele de sâmbătă comparativ cu cele de weekendul trecut, estimând aproximativ 10.000 de manifestanţi.

"Zece mii nu sunt poporul - nu sunt Franţa", a declarat ministrul.

După două săptămâni în care au fost blocate şosele, sâmbăta trecută, la Paris, protestele au devenit cele mai violente din ultimii 50 de ani. Franţa a fost şocată de imaginile care au surprins protetatari cu cagule îm confruntări cu forţele de ordine. Arcul de Triumf a fost vandalizat.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbăta trecută la protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor Galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai. Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul francez de Interne.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici