O bază americană din Pacific se confruntă cu interdicţia mobilităţii trupelor. Autorităţilor japoneze acuză existenţa unui focar de coronavirus venit din rândul militarilor străini

  • Trupele americane au primit acces restricţionat pe teritoriul Japoniei
  • Baza americană din Okinawa din Oceanul Pacific a devenit un focar de infecţie cu SARS-CoV-2
  • Ministrul de Externe al Japoniei a îndemnat pe omologul său american la sigilarea bazei pentru protejarea comunităţii locale
224 afișări
Imaginea articolului O bază americană din Pacific se confruntă cu interdicţia mobilităţii trupelor. Autorităţilor japoneze acuză existenţa unui focar
de coronavirus venit din rândul militarilor străini

Sursa foto: Profimedia

Ministrul de Externe al Japoniei, Yoshimasa Hayashi, l-a îndemnat pe omologul său american, Anthony Blinken, să ia în considerare restricţionarea mişcării trupelor americane, după ce un raport a indicat un focar de COVID la baza americană din Okinawa.

Baza găzduieşte cel mai mare contingent al trupelor americane din Japonia. Guvernatorul regiunii, Denny Tamaki, a dat vina pe trupele americane, în rândul cărora au fost depistate primele cazuri, pentru creşterea numărului de infectări la nivel local.

Tamaki a criticat armata americană pentru că nu a respectat măsurile stricte ale Japoniei, mai ales că s-au făcut excepţii în cazul procedurilor de verificare la sosire, relatează FRANCE 24.

Hayashi i-a cerut lui Blinken să ia în considerare restricţionarea mişcării trupelor şi un control riguros la sosirea în ţară, fără derogări speciale.

Secretarul de stat american a recunoscut preocupările lui Hayashi şi a promis că le va transmite Departamentului de Apărare al SUA, pentru a rezolva situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici