O britanică face parte din conducerea grupului terorist Stat Islamic, antrenând femei-kamikaze

Văduva unuia dintre autorii atentatului sinucigaş comis la Londra în 2005 contribuie la antrenarea tinerelor occidentale devenite membre ale grupului terorist Stat Islamic, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate britanice.

418 afișări
Imaginea articolului O britanică face parte din conducerea grupului terorist Stat Islamic, antrenând femei-kamikaze

O britanică face parte din conducerea grupului terorist Stat Islamic, antrenând femei-kamikaze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspecta este Samantha Lewthwaite, în vârstă de 30 de ani, văduva lui Jermaine Lindsay, care a omorât 26 de persoane aruncându-se în aer la Londra, în iulie 2005, citate de site-ul publicaţiei Daily Express.

Samantha Lewthwaite, convertită la mahomedanism la vârsta de 17 ani, contribuie, în Siria, la antrenarea femeilor care devin membre ale grupului terorist sunnit Stat Islamic.

Potrivit surselor citate, tânăra britanică este la conducerea unei echipe speciale de teroriste-kamikaze.

Samantha Lewthwaite face parte din conducerea grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levant (Stat Islamic în Irak şi Siria), fiind cunoscută sub numele de "Cea Specială" sau "Femeia Importantă", conform unor experţi din serviciile de spionaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici