O britanică s-a sinucis după ce a lăsat un mesaj de adio pe Facebook. Prietenii au comentat postarea, dar nu au intervenit

O britanică suferind de o severă depresie s-a sinucis în seara de Crăciun a anului trecut lăsând pe Facebook un mesaj în care îşi dezvăluia intenţia, fără ca vreunul dintre cei peste o mie de prieteni ai ei de pe reţeaua de socializare să intervină şi să încerce să o salveze, relatează Daily Mail.

173 afișări
Imaginea articolului O britanică s-a sinucis după ce a lăsat un mesaj de adio pe Facebook. Prietenii au comentat postarea, dar nu au intervenit

O britanică s-a sinucis după ce a lăsat un mesaj de adio pe Facebook. Prietenii au comentat postarea, dar nu au intervenit

Mai mult, unii dintre aşa-zişii prieteni de pe Facebook ai Simonei Black au făcut comentarii dure la mesajul de adio al femeii.

În seara de Crăciun, Simone Black a postat pe Facebook mesajul: "Am luat toate pastilele, în curând voi muri, rămas bun tuturor". Unul dintre utilizatorii Facebook aflaţi între prietenii acesteia a răspuns, numind-o pe femeie mincinoasă şi spunând că "ajunge tot timpul la supradoză", în timp ce un altul a spus că "este alegerea ei".

Simone Back, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza unei supradoze de medicamente, în noaptea de Crăciun.

Mama femeii s-a întrebat, într-o declaraţie citată de cotidianul britanic Daily Mail, de ce niciunul dintre cei 1.082 de prieteni de pe Facebook ai fiicei sale nu a încercat să o salveze.

"Nimeni nu mi-a spus nimic despre asta până în ziua următoare, când am primit de la fiica mea un sms cu textul «Am nevoie de ajutor!». Eu sunt bolnavă şi nu pot urca scările până în apartamentul fiicei mele, aşa că am anunţat imediat poliţia. Mă deranjează să ştiu că nimeni nu a făcut nimic pentru fiica mea", a declarat Jennifer Langridge, mama lui Simone Black.

O prietenă a victimei, Samantha Owen, s-a declarat şi ea contrariată de faptul că niciunul dintre prietenii de pe Facebook nu a încercat să ajute, în schimb se contraziceau în mesaje trimise pe reţeaua de socializare ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

"Unii dintre aceşti oameni locuiesc la mică distanţă de Simone. Dacă unul dintre ei ar fi lăsat computerul şi ar fi venit să vadă ce face, viaţa ei ar fi putut fi salvată", a continuat aceasta, citată de Daily Mail.

Simone Back a postat ultimul mesaj pe Facebook în seara de Crăciun, la ora 22.53. Şapte minute mai târziu, un prieten a replicat: "Tot timpul anunţă că ia o supradoză de medicamente. Minte". O oră mai târziu, un alt utilizator a scris: "Aţi văzut mesajul Simonei despre pastile? Partea cu «rămas bun!»? A mers cineva să verifice starea ei? Sau a sunat cineva la numărul de urgenţă? Ce se întâmplă cu voi, oameni buni??".

Primul utilizator a răspuns: "Face asta tot timpul, ia pastile. Nu mai este un copil".

Un alt utilizator i-a răspuns: "Dacă vreunul dintre voi, cei din această adunătură, vă numiţi prieteni aţi putea să sunaţi şi să vedeţi dacă este OK. Sunt bucuros că nu vă cunosc personal pe niciunul dintre voi, oameni fără inimă!".

După ce şi-a găsit fiica moartă, mama ei a postat un mesaj pe pagina acesteia. Mesajul suna aşa: "Fiica mea, Simone, a murit astăzi, aşa că vă rog să o lăsaţi în pace de-acum".

Se pare că Simone Black avea probleme în viaţa personală.

Un purtător de cuvânt al Facebook a insistat asupra faptului că siguranţa utilizatorilor este o chestiune extrem de importantă. Într-o declaraţie făcută în numele Facebook, acesta s-a declarat "profund întristat" de moartea Simonei Black.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici