O casă în care a trăit dictatorul António de Oliveira Salazar, la vânzare pentru 5,5 milioane euro

O casă în care a trăit, timp de patru ani, dictatorul António de Oliveira Salazar, a fost scoasă la vânzare, pentru suma de 5,5 milioane de euro, de o agenţie imobiliară din Lisabona.

132 afișări
Imaginea articolului O casă în care a trăit dictatorul António de Oliveira Salazar, la vânzare pentru 5,5 milioane euro

O casă în care a trăit dictatorul António de Oliveira Salazar, la vânzare pentru 5,5 milioane euro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Casa, cu un teren de 1.410 metri pătraţi, este situată în apropiere de centrul Lisabonei. Preţul este justificat "nu de clădirea în sine", ci de suprafaţa acestui teren, potrivit agenţiei imobiliare, care precizează că din casa de trei etaje a mai rămas doar o faţadă în ruină, iar prin ferestrele fără geamuri intră ramurile unui copac.

Doar ornamentele faţadei amintesc de trecutul prestigios al clădirii, dar, în prezent, acestea servesc drept cuiburi pentru ciori.

Casa a fost însă una luxoasă. Salazar a ales-o ca locuinţă în 1933, imediat după ce a devenit premier, fiind o locuinţă potrivită funcţiei sale. În acelaşi an, a fost instaurat regimul său, "Estado Novo" (Statul Nou).

Dictatorul, care a fost premier al Portugaliei între anii 1932 şi 1968, a părăsit această casă în 1937, după ce a scăpat dintr-un atentat. În acelaşi an s-a luat decizia de a se crea o reşedinţă oficială pentru şeful Guvernului portughez, Palatul Sao Bento.

Salazar a locuit în acest palat - care a rămas până în zilele noastre reşedinţa premierului portughez - până la moartea sa, pe 27 iulie 1970.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici