O clădire a Bundestag a fost ţinta unui atac cu cocteil Molotov

O bombă incendiară a fost aruncată în noaptea de duminică spre luni într-o clădire a Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului) din Berlin, a anunţat poliţia, adăugând că investighează o posibilă legătură cu extrema dreaptă, relatează Associated Press.

164 afișări
Imaginea articolului O clădire a Bundestag a fost ţinta unui atac cu cocteil Molotov

O clădire a Bundestag a fost ţinta unui atac cu cocteil Molotov (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Poliţia a anunţat că proiectilul a fost aruncat în faţada Paul-Loebe-Haus, o clădire de birouri modernă situată faţă în faţă cu Guvernul, în primele ore ale dimineţii de luni, dar nu a luat foc şi nu a provocat pagube.

Acest incident este similar unui atac din noiembrie, când un cocteil Molotov a fost aprins în apropierea clădirii. După atac, au fost găsite manifeste ale unei grupări care se autointitula "Mişcarea de rezistenţă germană" şi care avertizau asupra "balcanizării" Germaniei în cazul în care aceasta va continua pe calea "multiculturalismului".

O încercare similară a avut loc în septembrie în apropiere de clădirea Parlamentului, iar poliţia a suspectat, de asemenea, o motivaţie extremistă. Atacul nu a produs nici atunci pagube semnificative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici