O companie de asigurări românească, suspectată în Italia de fraudă fiscală

O companie de asigurări din România, controlată de un om de afaceri italian, este suspectată de autorităţile din Italia că ar fi acumulat în ultimii 5 ani venituri nedeclarate în valoare de 75 de milioane de euro.

847 afișări
Imaginea articolului O companie de asigurări românească, suspectată în Italia de fraudă fiscală

O companie de asigurări românească, suspectată în Italia de fraudă fiscală (Imagine: Shutterstock)

Agenţii Gărzii Financiare din Veneţia au depistat venituri nedeclarate de 75 de milioane de euro la sucursala italiană a companiei de asigurări City Insurance, informează pagina online a agenţiei ANSA.

Firma este anchetată de asemenea, în Veneţia şi Cagliari, pentru presupuse fapte ilegale legate de participarea la licitaţii organizate de companii publice din sectorul sănătăţii, potrivit presei italiene.

Astfel, compania înregistrată în România, nerezidentă în Italia, ar fi obţinut în ultimii doi ani, prin mai multe firme intermediare, venituri din asigurări în regiunea Campania.

În acelaşi caz este suspectat un italian din regiunea Campania care ar face parte dintre acţionarii firmei de asigurări, potrivit ANSA.

În luna iulie a acestui an, autorităţile italiene de supraveghere a sectorului asigurărilor, alertate de Garda Financiară, au revocat autorizaţia companiei, invocând printre altele că autorităţile din România ar fi "absolut incapabile să cunoască şi să monitorizeze expunerea complexă a companiei pe teritoriul italian".

Ancheta a fost lansată după ce autorităţile financiare din Veneţia au blocat o plată de 76 milioane euro datorată de regiunea Veneto către City Insurance pentru acoperirea unor contracte de servicii în domeniul sănătăţii.

Compania înregistrată în România a participat la mai multe licitaţii organizate de instituţii publice italiene în regiunile Veneto, Puglia, Basilicata, Sardinia, Sicilia, Lombardia, Lazio şi Emilia Romagna, datorită cărora a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro, potrivit ANSA.

Potrivit raportului financiar de la sfârşitul anului trecut, acţionarul majoritar al companiei este Marcello De Cristofaro, cu 71,2% din titluri.

City Insurance a reuşit anul trecut să-şi tripleze veniturile obţinute din prime brute, de la 63,1 milioane lei la 199,8 milioane lei, înregistrând un profit net de 17,19 milioane lei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici