O companie israeliană a provocat polemică folosind postere inspirate din decapitări efectuate de SI

O companie israeliană care organizează evenimente destinate persoanelor gay a provocat polemică, după ce a folosit postere inspirate din decapitările efectuate de gruparea sunnită Stat Islamic pentru a promova o petrecere la Tel Aviv.

220 afișări
Imaginea articolului O companie israeliană a provocat polemică folosind postere inspirate din decapitări efectuate de SI

O companie israeliană a provocat polemică folosind postere inspirate din decapitări efectuate de SI

Compania Dreck, care organizează evenimente în jurul oraşului Tel Aviv, a folosit postere imitând imagini din înregistrările video cu decapitarea britanicului David Haines şi americanilor James Foley şi Steven Sotloff, pentru a promova o petrecere organizată vineri într-un club de noapte, relatează The Independent, în ediţia online.

Unul dintre postere arată un bărbat stând în genunchi în nisip, în deşert, iar în spate se află un bărbat îmbrăcat în negru, cu mâna pe umărul său.

Posterul conţine în partea stângă "steagul negru" al grupării Stat Islamic, iar textul este asemănător cu cel folosit de islamişti în înregistrările video date publicităţii cu decapitarea celor trei cetăţeni străini.

Cel de-al doilea poster, mult mai folosit de compania Dreck, arată un bărbat dezbrăcat purtând steagul negru al islamiştilor extremişti.

Cele două postere au fost publicate pe pagina de Facebook a companiei Dreck înaintea unei petreceri organizate într-un club din Tel Aviv sub sloganul "Drekistan at the Haoman".

Posterele inspirate din decapitarea celor trei cetăţeni au fost şterse după ce zeci de persoane au criticat imaginile, considerând că acestea reprezintă o satiră "dezgustătoare" şi "neinspirată", însă fotografia cu steagul negru al grupării Stat Islamic a fost păstrată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici