O companie lansează un proiect de acoperire a drumurilor cu panouri solare - FOTO

O companie franceză a lansat un proiect de acoperire a drumurilor, inclusiv în state membre ale Uniunii Europene, cu pavaj din minipanouri solare, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

1240 afișări
Imaginea articolului O companie lansează un proiect de acoperire a drumurilor cu panouri solare - FOTO

O companie lansează un proiect de acoperire a drumurilor cu panouri solare - FOTO (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

O filială a companiei franceze Bouygues SA a construit panouri fotovoltaice speciale pentru pavaj, acestea putând susţine greutatea camioanelor de mare tonaj. După aproape cinci ani de cercetări şi teste de laborator, compania a început deja construcţii de şosele în 100 de zone-test, urmând ca tehnologia să înceapă să fie comercializată în 2018.

"Am vrut să dăm drumurilor o întrebuinţare suplimentară", a declarat Philippe Harelle, directorul tehnologic al firmei Wattway Colas SA, deţinută de grupul Bouygues.

"Câmpurile pe care sunt panouri fotovoltaice pot fi folosite pentru agricultură, în timp ce şoselele sunt libere", a explicat Harelle.

O stradă a fost acoperită deja cu panouri solare în satul francez Tourouvre. Proiecte similare sunt prevăzute în state ale Uniunii Europene, precum şi în Canada, Statele Unite, în ţări africane şi în Japonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici