O companie românească implicată în fraude de peste un miliard de euro, anchetată în Italia

Procuratura din Roma a emis 150 de mandate de percheziţie la companii şi directori, inclusiv la o companie românească, din cauza unor facturi false emise în sectorul aparaturii telefonice şi a computerelor, 90 de persoane fiind vizate.

435 afișări
Imaginea articolului O companie românească implicată în fraude de peste un miliard de euro, anchetată în Italia

O companie românească implicată în fraude de peste un miliard de euro, anchetată în Italia (Imagine: Shutterstock))

Ancheta vizează fraudele asupra taxelor pe valoare adăugată comunitare, fiind semnalată existenţa unei vaste organizaţii care funcţiona pe tot teritoriul Italiei, inclusiv în Roma şi Neapole, relatează La Repubblica în pagina electronică.

Începând cu anul 2007 şi până în 2011, această organizaţie a comercializat produse electronice, majoritatea fiind telefoane mobile, fără a plăti TVA, folosindu-se de facturi false emise de o companie românească.

Această operaţiune amplă, în care sunt implicaţi peste 400 de membri ai forţelor de ordine şi ai fiscului italian, a fost denumită "Transilvania Romană". Procuratura din Roma, cea care conduce ancheta, a semnalat peste o sută de companii din Italia care erau implicate şi care erau cliente formale ale companiei româneşti.

Societăţile au făcut achiziţii de bunuri, fără TVA, şi de la alţi furnizori din UE, evaluate la aproximativ 1,2 miliarde de euro, pentru ca apoi să le revândă în Italia la preţuri puternic concurenţiale. Deoarece TVA-ul care apărea în facturile lor la vânzare nu era plătit, aceste companii puteau să folosească preţuri sub valoarea pieţii.

În urma anchetei aflate în desfăşurare, 90 de persoane sunt vizate şi au fost puse sub sechestru proprietăţi mobiliare şi imobiliare în valoare de aproximativ trei milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici