O cursă British Airways a doborât recordul pentru traversarea Atlanticului graţie furtunii Ciara

O cursă British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra la numai patru ore şi 56 de minute de la decolarea pe pe aeroportul John F. Kennedy din New York, cu 102 minute mai devreme decât era iniţial programat, graţie furtunii Ciara, potrivit BBC.

3595 afișări
Imaginea articolului O cursă British Airways a doborât recordul pentru traversarea Atlanticului graţie furtunii Ciara

O cursă British Airways a doborât recordul pentru traversarea Atlanticului graţie furtunii Ciara

Acesta este un nou record de viteză pentru categoria avioanelor comerciale, subsonice, pe ruta New York – Londra, potrivit Flightradar24, care monitorizează zborurile comerciale globale.

Recordul precedent era deţinut de o cursă a companiei Norwegian Air care a parcurs distanţa de 5.600 de km dintre cele două oraşe în 5 ore şi 13 minute.

Zborul British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow cu 102 minute mai devreme decât era programat iniţial. "Vântul şi curenţii de aer au fost ideali pentru o cursă rapidă", a spus Ian Petchenik", directorul de comunicaţii al Flightradar 24.

Aeronava British Airways, un Boeing 747, a învins la mustaţă o altă cursă, operată de Virgin Atlantic, care a aterizat pe Heathrow cam în acelaşi timp dar cu un minut mai încet.

Avioanele de pasageri Concorde, construite în parteneriat de britanici şi francezi, obişnuiau să traverseze Atlanticul în doar 3 ore, însă acestea au fost scoase din operaţiune în 2003.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici