O curte de apel din SUA a hotărât că Administraţia Trump nu poate folosi fonduri ale Pentagonului pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexicul

Curtea de Apel a celui de-al Nouălea Circuit din SUA a menţinut miercuri decizia unei instanţe inferioare privind suspendarea utilizării de fonduri ale Departamentului Apărării pentru construirea zidului la frontiera cu Mexicul, informează agenţia The Associated Press.

350 afișări
Imaginea articolului O curte de apel din SUA a hotărât că Administraţia Trump nu poate folosi fonduri ale Pentagonului pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexicul

O curte de apel din SUA a hotărât că Administraţia Trump nu poate folosi fonduri ale Pentagonului pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexicul

Decizia constituie un regres major pentru planurile ambiţioase ale preşedintelui Donald Trump de finanţare a proiectului zidului la frontiera cu Mexicul. La începutul anului, Donald Trump a cerut 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016, dar Congresul, după blocarea activităţii guvernamentale timp de 35 de zile, a aprobat doar alocarea a 1,4 miliarde de dolari. În contextul în care Congresul a refuzat să aloce fondurile cerute de Donald Trump, preşedintele a decis să catalogheze situaţia de la frontieră drept urgenţă naţională, pentru a putea utiliza fonduri speciale de la Pentagon.

Dar în luna mai, judecătorul districtual Haywood Gilliam Jr. of Oakland a hotărât că Administraţia Donald Trump nu poate folosi fonduri ale Pentagonului pentru construcţia zidului, iar decizia acestuia a fost menţinută de judecătorii Curţii de Apel a celui de-al Nouălea Circuit.

"«Controlul» absolut al Congresului asupra cheltuielilor federale - chiar şi atunci când acest control poate să stânjenească dorinţele puterii executive în privinţa iniţiativelor pe care le consideră importante - nu este o eroare în sistemul nostru constituţional. Este o caracteristică a acestui sistem şi este una esenţială ", a afirmat judecătorul Haywood Gilliam Jr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici