O delegaţie parlamentară italiană a vizitat Baza 57 Mihai Kogălniceanu, din Constanţa

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Eduard Bachide, a primit, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, delegaţia Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaţilor din Italia, condusă de vicepreşedintele Piero Fassino, aflată în vizită la trupele din România.

568 afișări
Imaginea articolului O delegaţie parlamentară italiană a vizitat Baza 57 Mihai Kogălniceanu, din Constanţa

O delegaţie parlamentară italiană a vizitat Baza 57 Mihai Kogălniceanu, din Constanţa

Delegaţia Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaţilor din Italia, condusă de vicepreşedintele Piero Fassino, se află, sâmbătă, în vizită la trupele dislocate în România. Delegaţia a fost primită de secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Eduard Bachide, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, transmite Ministerul Apărării.

Cele două delegaţii au abordat teme de actualitate precum situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, agenda NATO şi iniţiativele UE în domeniul apărării.

Contribuţia aliaţilor, inclusiv a Italiei, în asigurarea apărării avansate colective pe flancul de est este fundamentală în descurajarea Rusiei în regiunea Mării Negre, oficialul român mulţumind pentru reacţia rapidă a partenerilor, dovedind un angajament ferm al Italiei la NATO şi o bună reflectare a importanţei pe care Italia o acordă apărării colective şi întăririi posturii în regiunea noastră. A salutat contribuţia Italiei la misiunile de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) din regiunea Mării Negre şi a lăudat profesionalismul cu care piloţii italieni isi executa misiunile încredinţate pe timpul dislocării în România”, a transmis MApN.

Salut angajamentul continuu şi solidar al partenerilor italieni, printr-o prezenţă militară robustă în România, şi încrederea pe care ne-o arată cu fiecare ocazie”, a declarat secretarul de stat Bachide.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Eduard Bachide a punctat contribuţia în cadrul iniţiativei PESCO care are o importanţă deosebită pentru România. În prezent, România şi Italia participă în comun la nouă proiecte sub egida Cooperării Structurate Permanente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici