NEWS ALERT  O dronă iraniană a ucis un contractor american şi rănit alţi cinci militari americani în nord-estul Siriei

  • Un contractor american a fost ucis joi după ce o dronă suspectată că ar fi afiliată Iranului a lovit o instalaţie care găzduia personal american din nord-estul Siriei, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.
  • Alţi cinci militari americani au fost răniţi.
  • Joe Biden şi Lloyd Austin au declarat că SUA vor riposta dur împotriva Iranului.
5967 afișări
Imaginea articolului O dronă iraniană a ucis un contractor american şi rănit alţi cinci militari americani în nord-estul Siriei

Contractorul era cetăţean american, a confirmat un purtător de cuvânt al Comandamentului Central al SUA.

Cinci militari americani au fost, de asemenea, răniţi în atac.

„Comunitatea de informaţii evaluează că  vehiculul aerian fără pilot este de origine iraniană”, a transmis Pentagonul, potrivit CNN

Ca răspuns la atac, preşedintele Joe Biden a autorizat un atac aerian de precizie „în estul Siriei împotriva instalaţiilor utilizate de grupurile afiliate Corpului Gărzilor Revoluţionare Revoluţionare Islamice din Iran”, a declarat secretarul apărării, Lloyd Austin.

„Aşa cum a precizat clar preşedintele Biden, vom lua toate măsurile necesare pentru a ne apăra poporul şi vom răspunde întotdeauna la momentul şi locul pe care îl alegem”, a spus secretarul Apărării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici