O elveţiancă, răpită luna trecută în regiunea Darfur din Sudan, a fost eliberată

Autorităţile sudaneze au anunţat că au eliberat o femeie de origine elveţiană care lucra pentru o organizaţie umanitară şi care fusese răpită luna trecută în regiunea Darfur, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului O elveţiancă, răpită luna trecută în regiunea Darfur din Sudan, a fost eliberată

O elveţiancă, răpită luna trecută în regiunea Darfur din Sudan, a fost eliberată

Autorităţile din Sudan anunţaseră anterior că elveţianca ar fi fost răpită din oraşul al-Fashir de o grupare infracţională, iar Guvernul elveţian a cerut eliberarea ei imediată.

Mohamed Barima, adjunctul guvernatorului provinciei Darfurul de Nord, a declarat că stare de sănătate a femeii este bună.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor sudaneze a declarat că forţele de securitate au efectuat, miercuri dimineaţa, o operaţiune cu scopul eliberării femeii care era ţinută ostatică în zona rurală din apropierea oraşului Kutum.

Regiunea Darfur este încă din 2003 scena unui conflict civil între Guvernul sudanez arab şi triburi non-arabe din această zonă.

Recent, Guvernul de la Khartoum a prelungit până în luna decembrie armistiţiul unilateral cu rebelii, la scurt timp după ce Statele Unite au eliminat sancţiunile vizând Sudanul, impuse ca urmare a abuzurilor comise de forţele de securitate în timpul conflictului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici