O epidemie mai gravă decât COVID-19 a izbucnit. Ţara care a confirmat 20 de decese

Republica Democrată Congo se confruntă cu o epidemie de Ebola, fiind raportate 50 de cazuri în regiune, anunţă Reuters.

5082 afișări
Imaginea articolului O epidemie mai gravă decât COVID-19 a izbucnit. Ţara care a confirmat 20 de decese

O epidemie mai gravă decât COVID-19 a izbucnit. Ţara care a confirmat 20 de decese

Conform Reuters, 20 de persoane au murit din cele 50 de persoane infectate cu virusul în nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 
 
"Acesta este încă un focar foarte activ şi aş spune că este încă o mare preocupare", a spus expertul pentru situaţii de urgenţă Mike Ryan.
 
S-a declarat epidemie în Republica Democrată Congo pe 1 iunie, iar din cele 50 de persoane, 11 s-au vindecat. Este  cea de-a 11-a epidemie de această boală extrem de contagioasă în RDC care afectează localitatea Mbandaka, capitala provinciei Ecuador ce are o populaţie de circa un milion de locuitori. 
 
Această zonă a mai fost afectată între mai şi iulie 2018 şi de a 8-a epidemie de Ebola din RDC, fiind atunci înregistrate 54 de cazuri, dintre care 33 de decese şi 21 de supravieţuitori.
 

BILANŢ EBOLA ÎN CONGO, DIN 2018 P

 
otrivit OMS, în Congo s-au îmbolnăvit 3.406 oameni de Ebola din 2018 încoace, 2.243 decedând din cauza acestui virus periculos. Ebola are o perioadă de incubare de 21 de zile. 
 

3.195 ÎMBOLNĂVIŢI, 72 MORŢI DIN CAUZA POJARULUI 

 
Tot în RD Congo a fost consemnată o epidemie de pojar. 3.195 oameni s-au îmbolnăvit, iar 72 au decedat. Cifra totală a epidemiei, din 2019 încoace, este de 370.000 îmbolnăviţi şi 6.779 decedaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici