O femeie a fost condamnată la închisoare după ce a lăsat un copil de 5 ani să moară în soare

O femeie din Germania care s-a alăturat ISIS a fost condamnată luni la 10 ani de închisoare pentru moartea unei fetiţe yazidi în vârstă de 5 ani.

1149 afișări
Imaginea articolului O femeie a fost condamnată la închisoare după ce a lăsat un copil de 5 ani să moară în soare

O femeie a fost condamnată la închisoare după ce a lăsat un copil de 5 ani să moară în soare

Tribunalul Regional Superior din Munchen a găsit-o pe femeie, identificată doar ca Jennifer W., vinovată de crime împotriva umanităţii, precum şi pentru că este membră a unui grup terorist străin, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al instanţei, Florian Gliwitzky.

Jennifer W. locuia în Irak împreună cu soţul ei, luptător ISIS, în 2015, când acesta a cumpărat ca sclavi o femeie yazidi şi pe fiica ei de cinci ani.
 
Gliwitzky a declarat că soţul acesteia, care se confruntă cu un proces separat la Frankfurt, a supus femeia yazidi şi pe fiica ei la "abuzuri zilnice". „Fiica în vârstă de 5 ani a fost abuzată prin lovituri în cap şi împingeri pe podea, care au fost atât de puternice încât copilul s-a rănit la umăr", a declarat Gliwitzky. „Soţul a legat copilul cu o lesă şi l-a lăsat în soare arzător în curte. Când Jennifer W. a găsit copilul aşa, i-a spus soţului ei că trebuie să facă ceva, altfel copilul va muri. Cu toate acestea, ea nu a făcut nimic pentru a salva copilul", a continuat el.
 
Mama fetiţei a fost principalul martor la proces şi se afla în sala de judecată când a fost pronunţată sentinţa, potrivit unei declaraţii a echipei sale juridice, din care a făcut parte şi avocata specializată în drepturile omului Amal Clooney.
 
Declaraţia a inclus un citat din partea femeii, care a spus: „A fost foarte dificil pentru mine să aud verdictul de astăzi. Toate amintirile mi-au revenit în minte. Mă bucur că, după şase ani, tribunalul german a stabilit că acuzatul este responsabil pentru moartea fiicei mele, dar nicio sentinţă din lume nu o va aduce înapoi".
 
Avocaţii femeii au declarat că acuzatul "se crede că este primul membru ISIS care a fost judecat în lume pentru crime internaţionale comise împotriva victimelor yazidi".
 
Procesul a durat 77 de zile. Jennifer W. a negat acuzaţiile, iar echipa sa de apărare are acum o săptămână la dispoziţie pentru a depune un apel la Parchetul General din Germania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici