O femeie cu handicap mintal şi fiica sa, tratate ca SCLAVE timp de doi ani

Doi bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi marţi şi inculpaţi pentru trafic de fiinţe umane, fiindcă, timp de doi ani, au reţinut în domiciliul lor din Ohio, în nord-estul Statelor Unite, şi tratat ca pe sclave o femeie cu handicap mintal şi pe fiica sa, au anunţat autorităţile.

356 afișări
Imaginea articolului O femeie cu handicap mintal şi fiica sa, tratate ca SCLAVE timp de doi ani

Jessica Hunt, Jordie Callahan, Daniel Brown, inculpaţi pentru trafic de fiinţe umane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mama cu handicap mintal a reuşit să scape în octombrie 2012, când a furat o bomboană dintr-un magazin, după care a cerut să meargă la închisoare deoarece colocatarii săi "erau răi cu ea", potrivit unui comunicat al procurorului local.

Atunci, ea şi fiica sa locuiau la Ashland, în casa lui Jordie Callahan, în vârstă de 26 de ani, şi Jessica Hunt, în vârstă de 31 de ani, împreună cu cei doi şi cele patru fete ale celei din urmă, dar şi cu "numeroşi" pitbulli, şerpi şi alte reptile.

Victima şi fiica sa erau frecvent ameninţate ca să nu fugă. De asemenea, mama a fost obligată să facă menaj, să spele lenjeria, să meargă - fără fiica sa şi fiind cronometrată - la cumpărături sau să-i servească pe proprietarii casei, potrivit procurorului. Fiica sa rămânea închisă în cameră în cea mai mare parte a timpului.

De cel puţin trei ori, victima a fost bătută pentru ca persoanele acuzate să recupereze de la ea calmantele ce îi erau prescrise la spital.

Mama cu handicap mintal şi fiica sa erau private de hrană proaspătă, mâncau alimente din conserve doar după ce Callahan, Hunt şi fetele celei din urmă terminau de mâncat.

Numeroşi martori au confirmat mărturiile lor, potrivit acuzării. În plus, un martor a afirmat că l-a văzut pe Callahan cum o trăgea de păr pe femeie într-o scară şi i-a pus faţa în excrementele unuia dintre câinii săi.

Al treilea reţinut în acest caz, Daniel Brown, în vârstă de 33 de ani, este acuzat pentru participare la abuzuri şi pentru că a adus-o pe victimă în casă atunci când a încercat să scape.

"Suntem obligaţi, din nou, să amintim că sclavia modernă există în jurul nostru", a comentat Steven Dettelbach, procuror pentru districtul nord din Ohio.

Ohio este un stat din nordul Statelor Unite care s-a aflat recent în centrul atenţiei, odată cu descoperirea a trei tinere care au fost sechestrate şi violate timp de aproximativ zece ani de către un şofer de autobuz aflat în şomaj, Ariel Castro, într-o casă din Cleveland.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici