O fetiţă de 11 ani din Sicilia a murit după ce s-a infectat cu varianta Delta a coronavirusului

  • O fetiţă de 11 ani din Sicilia a murit după ce s-a infectat cu varainta Delta a coronavirusului.
  • A luat virusul de la sora ei, revenită recent din Spania.
  • Familia fetelor a fost acuzată că este anti-vaccinistă.
1243 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 11 ani din Sicilia a murit după ce s-a infectat cu varianta Delta a coronavirusului

Fetiţa de 11 ani din Palermo şi-a petrecut mare parte din viaţă prin spitale, din cauza unei boli rare pe care o avea de la naştere. De data aceasta, Ariele nu a mai reuşit să iasă din spital. S-a infectat cu varianta Delta a COVID şi a ajuns la terapie intensivă în urmă cu 15 zile, scrie La Stampa.

Fetiţa a luat virusul de la una dintre surorile ei, revenită dintr-o călătorie în Spania. Familia ei - mama, tata şi surorile - era nevaccinată, în ciuda recomandărilor repetate la adresa familiilor pacienţilor fragili.

Nu întâmplător, preşedintele Regiunii, Nello Musumeci, a fost foarte dur în declaraţii: „La Palermo există doi copii intubaţi: unul are o soră care se află în Spania de mult timp şi părinţii sunt anti-vaccinişti".

Acum, când fetiţa a murit, Nello Musumeci a revenit cu o declaraţie mai blândă la adresa familiei: „Ori de câte ori COVID ia o viaţă, este o înfrângere pentru toată lumea”.

În realitate, familia spune că nu este anti-vaccinistă şi că plănuia să se vaccineze, însă făcea parte din tabăra celor indecişi.

„E adevărat, am aşteptat să treacă timp. Mai întâi din cauza ştirilor contradictorii despre riscuri, apoi pentru că Ariele fusese bolnavă”, a declarat Rosalinda, mama fetiţei.

Femeia adaugă că şi-a lăsat fiica cea mare în călătorie pentru că varianta Delta nu se manifesta încă puternic. Când a coborât de pe navă, fata era deja infectată şi avea febră. Virusul nu a avut nevoie de mult timp să se răspândească în casă: toate fiicele s-au contaminat, în timp ce părinţii au fost ocoliţi.

Desiree Farinella, referent pentru sănătate al spitalului în care a murit fetiţa, a făcut din nou un apel: „Reamintim că toţi copiii cu vârsta de 12 ani pot fi vaccinaţi. În cazul pacienţilor fragili care nu pot fi vaccinaţi, familiile trebuie imunizate pentru protecţia lor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici