O filială a reţelei Al-Qaida îl acuză pe regele Arabiei Saudite de încălcarea legii islamice

Organizaţia Al-Qaida din Peninsula Arabia (AQAP) îl acuză pe regele Arabiei Saudite de încălcarea legii islamice pentru că permite cursuri comune, pentru studenţii de ambele sexe, într-o universitate nou-înfiinţată.

19 afișări
Imaginea articolului O filială a reţelei Al-Qaida îl acuză pe regele Arabiei Saudite de încălcarea legii islamice

Regele Arabiei Saudite, Abdullah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această universitate încalcă legea islamică (sharia), încalcă chiar sistemul pe care regimul pretinde că îl aplică", afirmă sauditul Ibrahim al-Rubaishe, prezentat drept membru al AQAP de Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste - SITE.

Rubaishe, fost deţinut la Guantanamo, denunţă "laicitatea" suveranului saudit, care "este incapabil să facă distincţie între bine şi rău".

"Cum pot fi milioane de persoane sub autoritatea sa? Le cer musulmanilor să se distanţeze de acest regim vândut şi apostat care a dovedit clar că preferă lipsa de credinţă", adaugă liderul terorist.

La 23 septembrie, regele Abdullah a inaugurat Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie care îi poartă numele, fiind prima universitate mixtă din regatul saudit.

Noua universitate, situată la nord de Jeddah, pe malul Mării Roşii, se înscrie în planul regelui Abdullah de a implica Arabia Saudită în cercetarea ştiinţifică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici