O firmă din Franţa a câştigat un contract cu Australia pentru livrarea a 12 submarine

Guvernul australian a selectat compania de stat franceză DCNS pentru a participa la proiectul de dezvoltare şi producerea a noilor submarine ale flotei australiene, a anunţat, marţi, prim-ministrul Malcolm Turnbull, într-un discurs televizat, relatează agenţia de ştiri DPA.

769 afișări
Imaginea articolului O firmă din Franţa a câştigat un contract cu Australia pentru livrarea a 12 submarine

O firmă din Franţa a câştigat un contract cu Australia pentru livrarea a 12 submarine

Oferta companie de stat din Franţa a fost desemnată câştigătoarea proiectului de aproape 40 de miliarde de dolari, fiind considerată mai avantajoasă decât ofertele depuse de un consorţiu de firme din Japonia şi de compania ThyssenKrupp Marine Systems din Germania.

Cele 12 submarine urmează să fie "proiectate în parteneriat cu DCNS" şi fabricate la "Osbourne, Australia de sud," a mai spus Turnbull.

"Oferta franceză a reprezentant cea mai bună opţiune pentru a satisface necesităţile unice ale Australiei," a completat premierul.

Primul submarin produs în parteneriat cu firma franceză ar trebui să fie lansat în jurul anului 2030.

Ministrul japonez al Apărarii, Gen Nakatani, a declarat că Japonia va cere autorităţilor australiene să explice motivul pentru care nu au ales proiectul propus de japonezi.

În ultimul deceniu, China şi-a dezvoltat în ritm accelerat capabilităţile militare şi a adoptat o atitudine tot mai agresivă în zonele învecinate, în special în Marea Chinei de Sud, o rută comericală importantă la nivel global, dar mai ales pentru Australia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici