O furtună puternică a omorât oameni şi a produs pagube materiale în India

  • Salvatorii au fost trimişi în Kerala, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat.
  • Peste 2.400 de salvatori au fost mobilizaţi.
  • Ciclonul a cauzat 4 decese şi a distrus 73 de case.
165 afișări
Imaginea articolului O furtună puternică a omorât oameni şi a produs pagube materiale în India

O furtună puternică a omorât oameni şi a produs pagube materiale în India


O furtună puterncă s-a năpustit deasupra mării Arabiei în sud vestul Indiei. Acolo, vântul bate cu o putere de 140 de kilometri pe oră.

Furtuna se mişcă cu o viteză de 11 kilometri pe oră. Ploile şi înundaţiile au ucis cel puţin 4 persoane. Mai mult, 73 de sate au fost distruse.

Aproximativ 2.500 de salvatori au fost mobilizaţi şi dispersaţi în 6 state din India. Ei sunt echipaţi cu staţii radio wireless, telefoane cu conexiune prin satelit şi alte ustensile necesare penru a face faţă acestui ciclon.

MRUTUNJAY MOHAPATRA director general Departamentul Meteorologic al Indiei:
”S-a intensificat rapid deasupra mării Arabiei în ultimele 12 ore şi acum o să vină o furtună foarte puternică deasupra zonei central estice a mării Arabiei, la aproximativ 120 de kilometri de nord vestul Goa”.

Ciclonul Tauktae - prima furtună tropicală majoră a sezonului din India - se deplasează spre nord, paralel cu costa de vest a ţării, provocând vânturi puternice în mai multe state din India, potrivit serviciului meteo.

Ciclonul ar trebui să atingă uscatul în dreptul statului Gujarat (vest) luni seara, însoţit de vânturi de între 150 şi 160 km/h.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă în urma ploilor diluviene şi rafalelor puternice de vânt, care au lovit statul Karnataka (sud-vest), potrivit agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Alte două persoane au murit şi 23 de pescari sunt daţi dispăruţi în statul vecin Kerala, au informat mass-media locale.

Aproximativ 75.000 de persoane sunt gata să fie evacuate din zonele de coastă ale statului Gujarat, unde campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi suspendată în zilele de luni şi marţi, au declarat responsabili locali.

India se confruntă cu un val epidemic ucigaş, care a plasat sistemul sanitar în pragul colapsului, cu lipsă de oxigen şi de paturi în spitale.

Ţara cu 1,3 miliarde de locuitori a înregistrat peste 311.170 noi contagieri duminică, urcând bilanţul oficial al cazurilor la 24,7 milioane. Numărul morţilor a trecut de 270.000, cu 4.077 noi decese înregistrare în ultimele 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici