O grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic ameninţă că va executa doi ostatici germani, în Filipine. REACŢIA Berlinului

Gruparea islamistă Abu Sayyaf ameninţă că va ucide doi ostatici germani deţinuţi în Filipine dacă Guvernul de la Berlin nu va înceta să ofere susţinere coaliţiei occidentale, coordonată de SUA, împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează BBC News online.

1338 afișări
Imaginea articolului O grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic ameninţă că va executa doi ostatici germani, în Filipine. REACŢIA Berlinului

O grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic ameninţă că va executa doi ostatici germani, în Filipine (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Organizaţia Abu Sayyaf a decis afilierea la organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS), care a proclamat un "califat islamic" în regiuni din Siria şi Irak.

Într-o înregistrare video, organizaţia fundamentalistă filipineză a prezentat doi cetăţeni germani luaţi ostatici în aprilie, ameninţând că vor fi executaţi dacă Berlinul nu va plăti o răscumpărare şi nu va înceta să susţină coaliţia internaţională împotriva grupului terorist Stat Islamic, potrivit BBC News Online.

Germania a anunţat că "a auzit de aceste relatări de presă", precizând că nu va retrage susţinerea acordată coaliţiei împotriva grupului terorist Stat Islamic.

"Ameninţările nu sunt o modalitate adecvată de a influenţa politicile noastre în Siria şi Irak", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici