O grupare infracţională românească din Mexic a furat 1.2 miliarde de dolari

  • O grupare infracţională românească din Mexic copiau datele cardurilor folosindu-se de bancomatele din principalele destinaţii turistice
  • Românii au reuşit să fure în jur de 1.2 miliarde de dolari folosindu-se de datele obţinute
  • Gruparea s-a bucurat de protecţia autorităţilor mexicane
4074 afișări
Imaginea articolului O grupare infracţională românească din Mexic a furat 1.2 miliarde de dolari

Sursa foto: profimedia

Gruparea de tip mafiot se numeşte Riviera Maya şi a reuşit de curând să pună bazele propriei companii de bancomate denumită „Intacash”. Membrii grupării au instalat în ATM-urile amplasate în zonele turistice, dispozitive sofisticate cu care au furat informaţiile de pe cardurile introduse de turişti.

Ulterior, hoţii au creat carduri false cu ajutorul datelor adunate şi le-au folosit pentru a retrage sume de bani în locaţii îndepărtate precum India, Indonezia sau Taiwan.

„Intacash” nu mai operează în Mexic. 

O anchetă jurnalistică realizată de KrebsOnSecurity a scos la suprafaţă modul în care opera banda. În plus, aceştia spun că membrii grupării infracţionale au mituit autorităţile locale pentru a beneficia de sprijinul lor. 

Liderul grupării, Florian Tudor, zis „Rechinul”, este un om de afaceri român cu rezidenţă permanentă în Mexic. Tudor susţine că este un om de afaceri nevinovat şi legitim care a fost hărţuit de autorităţile mexicane. Anul trecut, autorităţile din Mexic l-au arestat pentru deţinere ilegală de arme şi au descins la proprietăţile sale într-un dosar deschis după asasinarea fostului său bodyguard, Constantin Sorinel Marcu.

Tudor este cercetat în România pentru legăturile sale cu crima organizată, tentativă de omor şi şantaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici