O grupare islamistă revendică tirul de rachetă lansat din Liban asupra Israelului

O grupare având legături cu reţeaua al-Qaida, "Brigăzile Abdallah Azzam", a revendicat joi, într-un comunicat publicat pe site-urile islamiste, tirul cu rachetă Katiuşa lansat marţi din Liban asupra nordului Israelului.

15 afișări
Imaginea articolului O grupare islamistă revendică tirul de rachetă lansat din Liban asupra Israelului

Abhallah Azzam este un şeic palestinian considerat iniţiatorul jihadului în Afganistan şi mentorul liderului reţelei al-Qaida, Osama ben Laden. El a fost asasinat în 1989 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul precizează în comunicat că unul din batalioanele Ziad el-Jarrah a pregătit în localitatea Houla, din sudul Libanului, cinci rachete Katiuşa pe care urmau să le lanseze asupra nordului Israelului, dar "decolarea surpriză" a uneia dintre acestea i-a determinat pe membrii unităţii să "se retragă rapid de lângă locul" lansării.

Operaţiunea a fost "o reacţie" la "invadarea" de către forţele israeliene a Esplanadei Moscheillor din Oraşul Vechi din Ierusalim, potrivit textului.

Brigăzile au criticat ulterior celelalte grupări islamiste din regiune "care deţin un arsenal enorm (...) şi care dispun de sute de membri bine antrenaţi" pentru "lipsa de reacţie" faţă de această "invazie".

O rachetă Katiuşa, lansată din sudul Libanului, a lovit marţi seară nordul Israelului, generând o ripostă din partea statului evreu, care a tras mai multe obuze spre sudul Libanului.

"Brigăzile Abdallah Azzam - batalioanele Ziad el-Jarrah" au revendicat tirurile de rachete lansate din Liban spre Israel.

Abhallah Azzam este un şeic palestinian considerat iniţiatorul jihadului în Afganistan şi mentorul liderului reţelei al-Qaida, Osama ben Laden. El a fost asasinat în 1989.

Ziad el-Jarrah a fost identificat ca unul din piloţii care au participat la atentatele de la 11 septembrie 2001, soldate cu circa 3.000 de morţi în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici