"O invazie cu migranţi". Polonia acuză Belarusul că încercă să declanşeze o confruntare majoră

  • Polonia acuză Belarusul că încercă să declanşeze o confruntare majoră la graniţă.
  • Mai multe videoclipuri şi live-uri arătă sute de migranţi la graniţa sau venid spre graniţa cu Polonia.
1957 afișări
Imaginea articolului "O invazie cu migranţi". Polonia acuză Belarusul că încercă să declanşeze o confruntare majoră

"O invazie cu migranţi". Polonia acuză Belarusul că încercă să declanşeze o confruntare majoră

Varşovia a declarat că a desfăşurat mai mulţi soldaţi, poliţişti de frontieră şi poliţie, în timp ce Lituania vecină a spus că ar putea introduce o stare de urgenţă la graniţa cu Belarus.

Uniunea Europeană acuză Minsk aduce migranţii din Orientul Mijlociu şi Africa şi îi duce la graniţa cu UE, ca o formă de război hibrid ce vine ca răspuns la sancţiunile occidentale impuse guvernului şi preşedintelui Alexander Lukaşenko.

Polonia a anunţat că forţele sale au respins primele încercări ale migranţilor de a trece cu forţa la graniţă.

Un videoclip distribuit de autorităţile poloneze a arătat că un bărbat tăia o parte dintr-un gard de sârmă ghimpată, altul atacând gardul cu o cazma, în timp ce un soldat polonez pulveriza o substanţă neidentificată dintr-o cutie, relatează Reuters.

Într-un videoclip, distribuit de NEXTA, migranţii purtând rucsacuri şi îmbrăcăminte de iarnă au fost văzuţi mergând pe marginea unei autostrăzi. Alte videoclipuri au arătat grupuri mari de migranţi escortaţi de bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în kaki.

"Belarus vrea să provoace un incident major, cu focuri de armă şi victime. Se pregăteşte o încercare de trecere în masă a frontierei", a declarat ministrul adjunct de externe al Poloniei, Piotr Wawrzyk.

Lituania a declarat că va muta, de asemenea, trupe suplimentare la graniţă pentru a se pregăti pentru o posibilă creştere a numărului de migranţi. Letonia a spus că la rândul său că situaţia este „alarmantă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici