O mare putere a Europei refuză NATO: Rămânem neutri

Recent, Finlanda şi Suedia şi-au exprimat dorinţa să se alipează alianţei nord-atlantice.

108422 afișări
Imaginea articolului O mare putere a Europei refuză NATO: Rămânem neutri

O mare putere a Europei refuză NATO: Rămânem neutri

 Alexander Schallenberg, ministrul de externe şi fost cancelar al Austriei la sfârşitul anului 2021, a explicat de ce ţara lui nu vrea în NATO.

„Finlanda are 1.300 km de graniţă cu Rusia şi a suferit deja o invazie. Suedia are vedere la Marea Baltică. Dar Austria are neutralitatea militară în Constituţie.

A făcut parte din identitatea noastră naţională de când ne-am recâştigat suveranitatea după război.

Viena va fi întotdeauna o capitală a dialogului. Participăm la securitatea europeană, dar nu se pune problema aderării la NATO”, a declarat Alexander Schallenberg.

Austria, Germania, Ungaria şi Slovacia au fost primele ţări europene care au acceptat să achite în ruble gazul rusesc, după ce Vladimir Putin a pus această condiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici