O maşină-capcană a explodat într-o bază militară din Columbia rănind 36 de persoane

  • Explozia s-a produs în Cucuta, la graniţa cu Venezuela, unde grupările criminale se luptă pentru rutele de trafic de droguri.
  • Atacul ar fi putut fi săvârşit de Armata de Eliberare Naţională, cel mai mare grup rebel din Columbia.
  • Atentatul cu bombă survine într-o perioadă în care protestele anti-guvernamentale par să scadă în intensitate în Columbia.
277 afișări
Imaginea articolului O maşină-capcană a explodat într-o bază militară din Columbia rănind 36 de persoane

O maşină-capcană a explodat într-o bază militară din Columbia rănind 36 de persoane

Explozia unei maşini-capcană a vizat, marţi, soldaţi dintr-o bază militară columbiană, rănind cel puţin 36 de persoane, potrivit oficialilor. Cel puţin trei dintre cei răniţi se află în stare critică.

Ministrul Apărării, Diego Molano, a descris explozia ca pe un „atac terorist ticălos”.

Molano a sugerat că atacul ar fi putut fi săvârşit fie de Armata de Eliberare Naţională, cel mai mare grup rebel din Columbia, fie de disidenţi ai Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia.

Explozia s-a produs în Cucuta (capitala statului nordic Santander), la graniţa cu Venezuela. Grupările criminale se luptă pentru rutele de trafic de droguri din zonă şi folosesc oraşul de frontieră, vag patrulat, inclusiv pentru contrabandă cu combustibil şi cu arme.

Video-urile postate marţi pe reţelele sociale au arătat coloane întunecate de fum care se ridicau din baza militară, urmate de o explozie puternică care a spulberat ferestrele şi a distrus birourile.

Evenimentul are loc în timp ce protestele anti-guvernamentale par să se încheie în Columbia, liderii anunţând marţi că vor suspenda marşurile care se desfăşoară de şapte săptămâni.

Cel puţin 50 de persoane au murit în protestele legate de sărăcie şi de inechităţi sociale. Protestele au început pe 28 aprilie.
Molano a declarat că explozia de marţi a avut loc la scurt timp după ora 15:00, ora locală, când bărbaţi deghizaţi în soldaţi au condus o camionetă albă în bază.

În 2019, o maşină-bombă a fost declanşată de Armata de Eliberare Naţională la o academie de poliţie din Bogota, ucigând 21 de persoane şi determinând guvernul să pună capăt discuţiilor de pace cu grupul rebel.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici