O mie de europeni nu pot fi contactaţi în urma cutremurelor din Nepal, fiind consideraţi dispăruţi

Aproximativ 1.000 de cetăţeni ai statelor Uniunii Europene nu au putut fi contactaţi în urma cutremurelor din Nepal, fiind consideraţi dispăruţi, anunţă Misiunea UE în Katmandu.

659 afișări
Imaginea articolului O mie de europeni nu pot fi contactaţi în urma cutremurelor din Nepal, fiind consideraţi dispăruţi

O mie de europeni nu pot fi contactaţi în urma cutremurelor din Nepal, fiind consideraţi dispăruţi (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Mii de oameni sunt dispăruţi în urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie în Nepal. Dintre aceştia, aproximativ 1.000 sunt cetăţeni ai statelor uniunii Europene, majoritatea alpinişti.

"Nu ştim unde se află sau care este situaţia lor", a declarat Rensje Teerink, şeful Misiunii UE din Katmandu, citat de Reuters.

Mulţi dintre europeni nu au putut fi contactaţi, cel mai probabil pe fondul problemelor reţelelor de telefonie din Nepal.

Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal a ajuns la 6.200 de morţi, iar aproape 14.000 de oameni au fost răniţi.

Alte peste 100 de persoane au murit în India şi China în urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie.

Crucea Roşie a anunţat că zonele greu accesibile situate în apropierea cutremurului sunt "total devastate".

Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie de alimente şi apă, iar numărul persoanelor afectate de seisme se ridică la şapte milioane. Nepalul are 28 de milioane de locuitori.

Un cutremur de 7,9 grade s-a produs pe 25 aprilie în Nepal, provocând avalanşe de amploare şi fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici