O "minge de foc" observată de locuitori din vestul SUA era un fragment dintr-o rachetă rusească - VIDEO

O "minge de foc" observată marţi seara de mai mulţi locuitori din trei state situate în vestul SUA era de fapt un fragment dintr-o rachetă lansată luni de Rusia, care reintra în atmosferă, relatează ABC News.

1169 afișări
Imaginea articolului O "minge de foc" observată de locuitori din vestul SUA era un fragment dintr-o rachetă rusească - VIDEO

O "minge de foc" observată de locuitori din vestul SUA era un fragment dintr-o rachetă rusească (Imagine: Captura video)

Obiectul misterios arăta ca o "minge de foc", care a străbătut cerul până s-a dezintegrat, putând fi observat de numeroşi locuitori din statele americane California, Arizona şi Nevada.

"M-am uitat în sus şi am văzut această lumină pe cer. Arăta aproape ca un foc de artificii, dar părea prea sus şi prea rapid pentru a fi un artificiu", a declarat Armando Epifani, un locuitor din Berkeley.

După apariţia obiectului misterior, reţelele de socializare au fost pline de fotografii şi înregistrări video cu "mingea de foc".

Marţi seara, Comandamentul Strategic al SUA a anunţat că obiectul misterios era de fapt un fragment dintr-o rachetă care reintra în atmosferă.

Julie Ziegenhorn, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Strategic al SUA, a precizat că este vorba despre un fragment dintr-o rachetă SL-4 lansată de Rusia luni, potrivit site-ului agenţiei Associated Press.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici