O monedă de aur „Double Eagle” s-a vândut cu o sumă record

  • Una dintre ultimele monede de aur bătute vreodată pentru circulaţie în SUA s-a vândut pentru suma record de 18,9 milioane de dolari în New York, anunţă CNN.
  • Moneda are o valoare nominală de 20 de dolari. Ediţia din 1933 nu a intrat niciodată în circulaţie şi aproape toate monedele au fost returnate guvernului SUA şi topite.
733 afișări
Imaginea articolului O monedă de aur „Double Eagle” s-a vândut cu o sumă record

Concret, doar un număr mic a intrat pe piaţă. Dar, în 1944, o investigaţie a serviciului secret a declarat că oricare dintre monedele găsite la colecţionari va fo considerată furată, potrivit Sotheby's.

Specimenul vândut marţi este singurul care poate fi posedat în mod legal de o persoană fizică, în urma unui proces dintre Trezoreria Statelor Unite şi un fost proprietar. Vânzarea marchează a doua oară când a doborât recordul de licitaţie pentru o monedă, ultima dată în 2002, când a obţinut 7,6 milioane de dolari.

Moneda a fost unul dintre cele trei obiecte valoroase scoase la vânzare de designerul de pantofi Stuart Weitzman. Celelalte două - un timbru dintr-o fostă colonie britanică şi o coală de timbre poştale americane tipărite cu o eroare unică - au atras, de asemenea, oferte în milioane de dolari.

Timbrul de un cent, vechi de 165 de ani, provine din Guyana Britanică, cunoscută acum sub numele de Guyana, şi s-a vândut cu 8,3 milioane de dolari.

Ultimul dintre cele trei articole ale lui Weitzman -este o coală cu timbre de poştă aeriană din SUA, datând din 1918, renumite pentru o greşeală neobişnuită: din cauza unei erori de tipărire, imaginea avionului este tipărită cu susul în jos. Cunoscut drept "Inverted Jennies", o referinţă la porecla avionului prezentat în proiect, doar 100 de timbre au fost produse înainte de descoperirea erorii. Blocul de patru timbre s-a vândut cu 4,9 milioane de dolari, un nou record de licitaţie pentru un obiect filatelic din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici