O navă de război rusă, înarmată cu rachete hipersonice, se va alătura unor exerciţii cu China şi Africa de Sud

  • O navă de război rusă înarmată cu arme de croazieră hipersonice de nouă generaţie va participa în februarie la exerciţii comune cu marinele din China şi Africa de Sud, a anunţat luni agenţia de stat rusă TASS.
  • Aceasta a fost prima menţiune oficială a participării fregatei "Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov", care este înarmată cu rachete Zircon.
4244 afișări
Imaginea articolului O navă de război rusă, înarmată cu rachete hipersonice, se va alătura unor exerciţii cu China şi Africa de Sud

O navă de război rusă, înarmată cu rachete hipersonice, se va alătura unor exerciţii cu China şi Africa de Sud

Aceste rachete zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, având o rază de acţiune de peste 1.000 km, precizează Rusia. Ele formează piesa centrală a arsenalului său hipersonic, împreună cu vehiculul de planare Avangard, care a intrat în serviciul de luptă în 2019.
 
Amiralul Gorshkov va merge la punctul de sprijin logistic din Tartus, în Siria, şi apoi va participa la exerciţii navale comune cu marina chineză şi cea sud-africană", a precizat agenţia, citând o sursă de apărare neidentificată.
 
Joi, Forţa Naţională de Apărare a Africii de Sud a declarat că exerciţiile, care se vor desfăşura între 17 şi 27 februarie în apropierea oraşului portuar Durban şi a Richards Bay, au ca scop "consolidarea relaţiilor deja înfloritoare dintre Africa de Sud, Rusia şi China".
 
Exerciţiul va fi al doilea care implică cele trei ţări în Africa de Sud, după un exerciţiu în 2019, a adăugat forţa de apărare în declaraţia sa, potrivit Reuters.
 
Nava "Gorshkov" a desfăşurat exerciţii în Marea Norvegiei luna aceasta, după ce preşedintele Vladimir Putin a trimis-o în Oceanul Atlantic, într-un semnal adresat Occidentului că Rusia nu va da înapoi în privinţa războiului din Ucraina.
 
Rusia consideră că armele reprezintă o modalitate de a străpunge sistemele de apărare antirachetă americane tot mai sofisticate, despre care Putin a avertizat că ar putea într-o zi să-i doboare rachetele nucleare.
 
China, Rusia şi Statele Unite se află într-o cursă pentru a dezvolta arme hipersonice, văzute ca o modalitate de a obţine un avantaj asupra oricărui adversar datorită vitezei lor, mai mare de cinci ori decât cea a sunetului şi pentru că sunt mai greu de detectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici