O nouă AMENINŢARE TERORISTĂ? "Al-Qaida se întoarce curând la New York", posterul care a ALERTAT Statele Unite - FOTO

Un poster ciudat apărut pe Internet, care avertizează că Al Qaida va ataca din nou oraşul New York, a condus la lansarea unor investigaţii de către autorităţile americane la scurt timp de la descoperirea acestuia.

3939 afișări
Imaginea articolului O nouă AMENINŢARE TERORISTĂ? "Al-Qaida se întoarce curând la New York", posterul care a ALERTAT Statele Unite - FOTO

O nouă AMENINŢARE TERORISTĂ? "Al-Qaida se întoarce curând la New York", posterul care a ALERTAT Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FBI-ul şi poliţia din New York încearcă să descopere sursa a ceea ce pare a fi un poster fals pentru un film, cu mesajul "Al Qaida", scris cu litere mari, şi dedesubt "Coming Soon Again in New York/Se întoarce curând la New York", scrie Daily Mail.

Atât FBI, cât şi NYPD au anunţat că nu au fost descoperite încă dovezi că posterul ar reprezenta dovada unei ameninţări credibile.

Posterul a fost văzut pe mai multe site-uri în limba arabă, susţine purtătorul de cuvânt al NYPD, Paul Browne.

Ulterior, acesta a fost preluat de numeroase forumuri ale extremiştilor.

"Până vom afla mai multe despre orginea acestuia, noi luăm în serios orice ameninţare la adresa oraşului New York", se mai arată într-un comunicat al NYPD.

La rândul lor, cei de la FBI au anunţat: "Divizia de luptă contra terorismului din cadrul FBI a luat act de existenţa posterului şi îi verifică autenticitatea şi originea. FBI tratează cu seriozitate orice ameninţare, dar pentru moment nu există nicio o dovadă credibilă privind existenţa unei ameninţări concrete la adresa New York-ului".

Bizarul mesaj a apărut pe internet după ce gruparea Al Qaida a fost atacată de hackeri. Mai multe siteuri extremiste au fost închise timp de două săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici