O nouă înregistrare care prezintă brutalitatea poliţiei, dată publicităţii de autorităţile americane: Bărbatul arestat a murit - VIDEO cu impact emoţional

Procurorii din districtul Coweta, statul american Georgia, au dat publicităţii un film cu privire la cazul unui bărbat care murit după ce poliţia a încercat cu brutalitate să-l aresteze, informează site-ul cotidanului The New York Times.

5892 afișări
Imaginea articolului O nouă înregistrare care prezintă brutalitatea poliţiei, dată publicităţii de autorităţile americane: Bărbatul arestat a murit - VIDEO cu impact emoţional

O nouă înregistrare care prezintă brutalitatea poliţiei, dată publicităţii de autorităţile americane (Imagine: fxtribune.com)

AVERTISMENT: Video cu puternic impact emoţional

Filmul a fost dat publicităţii vineri, ca răspuns la solicitările din partea familiei şi mass-mediei. Acesta arată ofiţerii de poliţie din districtul Coweta, care încearcă să-l aresteze pe Chase Sherman, folosind armele cu electroşocuri, chiar şi după încătuşarea acestuia, dar şi reacţia ofiţerilor după ce au realizat că Sherman nu mai respiră.

La fel ca alte episoade recente, care implică poliţia, incidentul a fost înregistrat în format video, în acest caz, de camerele purtate de ofiţerii de poliţie care au intervenit.

Înainte de arestare, Chase Sherman prezenta un comportament haotic, probabil din cauza marijuanei sintetice consumate cu câteva zile în urmă, el încercând chiar să sară din maşină în timpul mersului.

Familia victimei a caracterizat acţiunile poliţiei ca reprezentând un exemplu de “tortură”.

Procuratura din districtul Coweta, statul american Georgia, a anunţat că ancheta este în desfăşurare.

Între timp, ofiţerii care au intervenit în acest caz nu au fost suspendaţi din activitate şi încă lucrează în cadrul poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici