O nouă înregistrare video a SI prezintă uciderea unor creştini etiopieni în Libia

O înregistrare video publicată duminică de Statul Islamic (SI) prezintă uciderea a două grupuri de creştini etiopieni capturaţi de afiliaţii libieni ai grupării extremiste, relatează AP în pagina electronică.

2136 afișări
Imaginea articolului O nouă înregistrare video a SI prezintă uciderea unor creştini etiopieni în Libia

O nouă înregistrare video a SI prezintă uciderea unor creştini etiopieni în Libia (Imagine: Hepta)

Înregistrarea video de 29 de minute prezintă două grupuri ţinute captive de militanţi. Aceasta afirmă că unul este deţinut de organizaţia din estul Libiei afiliată SI şi cunoscută ca Provincia Barka, iar celălalt de o grupare afiliată din sud, care îşi spune Provincia Fazzan.

Un combatant cu mască pe faţă şi agitând un pistol susţine o declaraţie lungă, cerându-le creştinilor să se convertească la Islam sau să plătească o taxă specială prevăzută de Coran.

Înregistrarea video prezintă alternativ imagini de la cele două execuţii. Ostaticii din sud sunt împuşcaţi, iar cei din est decapitaţi pe o plajă. Pentru moment nu se ştie clar cine sunt ostaticii şi unde au fost capturaţi. De asemenea, nu este clar câţi ostatici au fost ucişi.

Înregistrarea video poartă logoul oficial al organizaţiei media a SI, Al-Furqan, şi reuneşte şi alte înregistrări video publicate de gruparea extremistă, inclusiv una din februarie, în care militanţii au decapitat 21 de creştini egipteni pe o plajă din Libia.

Gruparea Stat Islamic a câştigat teren în Libia pe fondul haosului ce domneşte în această ţară, unde două guverne susţinute de alianţe şi miliţii rivale luptă unul împotriva celuilalt, precum şi împotriva grupărilor extremiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici