O nouă manifestaţie contra terorismului la Paris, la trei luni de la atacul împotriva Charlie Hebdo

O manifestaţie contra terorismului a fost programată pentru sâmbătă, la Paris, după trei luni de la atentatul împotriva sediului revistei satirice Charlie Hebdo şi luarea de ostatici de la supermarketul parizian Hyper Cacher.

95 afișări
Imaginea articolului O nouă manifestaţie contra terorismului la Paris, la trei luni de la atacul împotriva Charlie Hebdo

O nouă manifestaţie contra terorismului la Paris, la trei luni de la atacul împotriva Charlie Hebdo (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Apelul la manifestaţie a fost lansat pe reţelele de socializare de către trei prieteni - Clémence, Henri şi Nadia -, care au îndemnat la "iluminarea Pieţei Republicii" din Paris pe fundalul constatării unui sentiment de uitare la trei luni după producerea evenimentelor sângeroase soldate cu 17 morţi, relatează Le Monde, în pagina electronică.

La câteva zile după atentatul de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo şi luarea de ostatici de la supermarketul Hyper Cacher, aproximativ patru milioane de francezi au ieşit în stradă la 11 ianuarie pentru a aduce omagii celor 17 persoane ucise şi de a arăta unitate în faţa terorismului.

Potrivit unui sondaj realizat de Harris Interactive pentru Adunarea Naţională a Franţei, 75% dintre francezi apreciază că marşurile din 11 ianuarie erau "înainte de toate un moment de emoţie punctual" şi doar 53% dintre intervievaţi au simţit dorinţa de a se alătura mulţimii.

Cei trei prieteni şi-au exprimat dorinţa ca omagiul de sâmbătă seara să nu se limiteze doar la victimele atentatelor din Paris.

Este vorba de o "reuniune pentru a arăta că nu am uitat şi pentru a aduce omagii victimelor terorismului din întreaga lume, fie că sunt din Paris, Kenya, Niger, Mali, Yemen, Danemarca sau Tunisia", au precizat ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici