O nouă măsură controversată în Polonia. Expulzarea imediată a migranţilor care trec ilegal frontiera devine lege

  • Parlamentul Poloniei a adoptat o lege care permite poliţiştilor de frontieră să expulzeze imediat migranţii care trec ilegal frontiera.
  • Poliţiştilor de frontieră li se va oferi, de asemenea, puterea de a refuza cererile de azil internaţional, fără examinare.
  • Grupurile pentru drepturile omului acuză Polonia că doreşte să legalizeze alungarea migranţilor.
1958 afișări
Imaginea articolului O nouă măsură controversată în Polonia. Expulzarea imediată a migranţilor care trec ilegal frontiera devine lege

O nouă măsură controversată în Polonia. Expulzarea imediată a migranţilor care trec ilegal frontiera devine lege

Polonia se confruntă cu un val de migranţi din Orientul Mijlociu ce intră în ţară din Belarus. Comunitatea internaţională acuză regimul din Belarus al lui Alexander Lukaşenko că se află în spatele valului de migranţi. Potrivit mai multor investigaţii, migranţii din Orientul Mijlociu sunt aduşi contra cost în Belarus şi trasportaţi la graniţa cu UE. Uniunea Europeană spune că Alexander Lukaşenko încearcă să destabilizeze statele membre învecinate ca o formă de represalii împotriva sancţiunilor impuse ţării.

Conform dreptului internaţional, oricui doreşte protecţie internaţională trebuie să i se ofere acces la procesul de azil, chiar dacă a trecut o frontieră ilegal.

Trimiterea oamenilor înapoi în locul în care viaţa lor poate fi în pericol este interzisă. Cu toate aceste, grupurile pentru drepturile omului spun că Polonia practică acest lucru.

Cel puţin şase migranţi au fost găsiţi morţi în apropierea frontierei, iar cu temperaturile în scădere numărul lor ar putea să crescă.

Noua lege controversată trebuie acum semnat de preşedintele polonez Andrzej Duda, un aliat al guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici